Wat trek je aan bij warm weer? Wij geven 5 tips om te werken met laagjes bij warm weer.

Wat trek je aan met warm weer? De basis tip is om laagjes te dragen. Wij geven 5 tips om te werken met laagjes bij warm weer. Met deze temperaturen in Nederland als het weer plotseling verandert en hoe hou je je outfit dan nog steeds perfect? De basis tip hiervoor is om laagjes te dragen. Zo kun je je kleding snel aanpassen aan de temperatuur en blijf je comfortabel gedurende de dag. Maar hoe kan je en je outfit mooi houden en laagjes dragen. StyleBoxes geeft je 5 tips voor de perfectie outfits bij warm weer.

Tip 1. Begin met een basislaag.

Een basislaag is de eerste laag kleding die je draagt ende basis vormt voor je outfit. Het kan een eenvoudig T-shirt of een hemdje zijn in de kleuren die je wilt dragen for de hele outfit. Het is belangrijk om te kiezen voor ademend materiaal zoals katoen of linnen om je koel te houden.

Tip 2. Voeg dan laagjes toe aan de basis.

Een lichtgewicht blouse, overhemd of vest is perfect voor het toevoegen van de toplaag. Kies voor een materiaal dat ademend is en niet te warm. Een dun katoenen blouse of een lichtgewicht denim jasje zijn goede opties. Wanneer je kiest voor dunne stoffen met lange mouwen, dan kan je deze oprollen bij warm weer en laten zakken wanneer het kouder wordt.

Tip 3. Laat je laagjes in je outfit zien.

Laagjes dragen betekent niet dat je verstopt moet zijn onder je kleding en alles niet meer lekker zit. Kies voor lichtgewicht, doorschijnende stoffen die je laagjes laten zien. Of kies voor kledingstukken met verschillende lengtes. Een kanten topje of een blouse met doorzichtige mouwen zijn goede voorbeelden. Of je topje onder je blouse vandaan laten komen zodat je nog net een randje kant ziet. Experimenteer met verschillende texturen en stoffen en dus de lengtes daarvan.

Tip 4. Denk aan de kleuren bij warm weer.

Kleuren hebben een grote invloed op je gemoedstoestand maar ook op de temperatuur die je voelt. Donkere kleuren absorberen meer warmte, terwijl lichte kleuren het licht weerkaatsen. Kies daarom voor lichte kleuren zoals wit, een pastelkleur of lichtblauw om koeler te blijven. Vermijd zwarte of donkere kleuren omdat deze je warmer zullen doen voelen.

Tip 5. Pas je outfit aan naar de omgeving.

Bedenkt van te voren wat je gaat doen. Als je van plan bent om de hele dag buiten te zijn, kies dan voor kleding die je ook warm kan houden. Als je naar een strand gaat, kies dan voor luchtige kleding zoals shorts en een T-shirt. Als je naar een stad gaat, ga dan voor een meer geklede look met een lichte blazer en comfortabele schoenen om langer te kunnen lopen.

Het dragen van laagjes is de basis maar denk ook aan je accessoires en schoenen.

Wij hebben je nu 5 tips gegeven om te werken met laagjes bij warm weer. Hiermee lukt het jou vast om een goede outfit te kiezen voor het warme weer. Maar vergeet daarbij niet de accessoires en schoenen. Accessoires kunnen namelijk ook helpen bij het laagjes dragen in warm weer. Draag een dunne sjaal om je nek of wikkel er eentje om je middel als een riem. En een hoed houdt je hoofd koel en beschermt je tegen de zon. Bij warm weer zijn sandalen en slippers de ideale keuze voor schoenen. Ze zijn luchtig en houden je voeten koel. Maar zorg ervoor dat je altijd een paar sokken bij de hand hebt voor het geval het weer verandert.

Om te werken met laagjes bij warm weer is een geweldige manier om je aan te passen aan veranderlijk weer. Begin met een basislaag en voeg vervolgens lichtgewicht lagen toe die je gemakkelijk kunt uitdoen als het te warm wordt. Experimenteer met kleuren en prints om je outfit op te fleuren en vergeet niet om accessoires toe te voegen om je look compleet te maken. Bovenal, onthoud dat comfort het belangrijkste is, kies kleding die ademend en comfortabel is zodat je de hele dag kunt genieten van het warme weer.