Herfst trends 2022, waar komen trends vandaan?

Trends zie je elke dag en overal om je heen, maar waar komen trends vandaan? antwoord hierop vind je hier en de nieuwe herfst trends 2022!

Welke trends er ontstaan wordt meestal bepaald door wat er om ons heen gebeurt, zoals de aandacht voor het milieu, de economie en meer dagelijkse maatschappelijke onderwerpen. Designers spelen hierop in door collecties te ontwerpen die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals wol en leder, dit is deze herfst dan ook helemaal on trend. en waneer dit dan opgepakt wordt door de modebranche heet het een trend. Een trend is letterlijk gezegd een ontwikkeling op langere termijn naar een bepaalde richting, vaak populair en “hot en happening”.

Een nieuw seizoen betekent een nieuwe twist op bestaande items. Qua kleuren zijn aardetinten ook dit najaar weer trendy maar kleuren zoals geel en rood zijn zeker ook hot deze herfst. Nog een leuk weetje over trends? Waar bij ons langzaam de herfst items ALL de winkels en ONLINE SHOPS binnen druppelen, zijn de designers en winkels alweer druk bezig met de collecties voor zomer 2023 of zelfs al herfst/winter 2023. Welke trends dan hot zijn? Wij houden dit bij voor je en zodra we het weten, bent de eerste die het hoort.

TREND 1: KNITWEAR

ZO IS KNIT ON KNIT HELEMAAL HOT ZOALS EEN GEBREIDE TOP ONDER EEN WOLLEN VEST EN ZELFS GEBREIDE BROEKEN ZIJN DEZE HERFST TRENDY. DEZE TREND STAAT NAAST DUURZAAM OOK VOOR COMFORT. HET KNITWEAR IS DEZE HERFST NIET ALLEEN IN EFFEN ITEMS TE VINDEN MAAR ZEKER OOK IN DIVERSE DESSINS WELKE JE MET ELKAAR KUNT COMBINEREN OM TE MIXEN OF MATCHEN. JE KUNT ER NATUURLIJK OOK VOOR KIEZEN OM JE LOOK IN HETZELFDE DESSIN TE DRAGEN.

TREND 2: ALL OVER LEATHER

NaAST KNITWAER IS OOK ALL OVER LEATHER IS DIT NAJAAR NIET WEG DE DENKEN UIT HET STRAATBEELD. ZOWEL ECHT LEDER ALS VEGAN LEDER IN DIVERSE KLEUREN ZIJN ON TREND. EEN LEDEREN PANTALON MET EEN LEDEREN BLAZER OF TRENCHCOAT IS EEN GEWELDIGE COMBINATIE MET EEN LUXE UITSTRALING. EEN ANDERE TRENDY LOOK IS EEN LEDEREN BLOUSE DIE JE COMBINEERT MET EEN ROK VAN (VEGAN) LEDER. MAAK JE LOOK AF MET ULTRA VROUWELIJKE HAKKEN EN JE BENT KLAAR VOOR DE HERFST.

TREND 3: SCHOOLGIRL LOOK

EEN ANDERE GEWELDIGE TREND IS DE SCHOOLGIRL LOOK IN EEN MODERN JASJE. BIJ DEZE LOOK DRAAIT HET OM BLAZERS, STROPDASJES, HOOG GESLOTEN BLOUSES EN ROKKEN. HET LEUKE AAN DEZE TRENDS IS DAT JE KUNT KIEZEN OM JE LOOK IN VEEL KLEUR TE DRAGEN ZOALS ROZE OF FEL BLAUW OF JUIST DE KEUZE KUNT MAKEN VOOR RUSTIGE AARDETINTEN. EEN ROK KUN JE DRAGEN OP KNIELENGTE OF JUIST ALS MINIROK. DE KEUZE IS AAN JOU!

TREND 4: NEO PUNK

WELKE TREND ZEKER OOK NIET VERGETEN MAG WORDEN IS DE NEO PUNK TREND. DEZE TREND DRAAIT OM PLAID STOFFEN IN UITGESPROKEN KLEUREN ZOALS GEEL OF ROOD, GROVE SIERADEN EN VEEL METALEN. DRAAG BIJVOORBEELD EEN LEDEREN JASJE OP EEN PLAID ROK MET STOERE BOOTS MET METALEN GESPEN. IS DIT IETS TE HEFTIG VOOR JE? KIES ER DAN VOOR OM DE TREND SUBTIEL TOE TE PASSEN IN JE LOOK. KIES BIJVOORBEELD VOOR EEN PLAID HANDTAS BIJ EEN NEUTRALE LOOK OF GA VOOR GROVE SIERADEN.

TREND 5: FAUX FUR

EEN ANDERE TREND IS DE FAUX FUR TREND. MET EEN BONTJAS BLIJF JE NAMELIJK HEERLIJK WARM DIT NAJAAR EN HET ZIET ER OOK NOG EENS GEWELDIG CHIC UIT. EEN BONTJAS IS ECHT EEN STATEMENT PIECE. KIES ER BIJ HET DRAGEN VAN EEN BONTJAS DAN OOK VOOR OM DE REST VAN JE LOOK RUSTIG TE HOUDEN. ZO FOCUS JE DE AANDACHT OP JE BONTJAS! COMBINEER DE JAS BIJVOORBEELD MET EEN EFFEN JURK MET TAILLERIEM OF EEN ZIJDEN BLOUSE MET PANTALON. MAAK JE LOOK AF MET VROUWELIJKE HAKKEN EN EEN CLUTCH EN JE HERFST LOOK IS COMPLEET.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE NIEUWSTE TRENDS? MELD JE DAN AAN OP DE NIEUWSBRIEF EN WE HOUDEN JE OP DE HOOGTE. Mocht je willen weten welkE trend het beste bij jou past? De stylisten van Styleboxes staan voor je klaar om je te adviseren. Wanneer je clubmember wordt dan krijg je gratis styling advies.