Hoe bepaal je je lichaamsfiguur en juiste maat? Volg deze 4 stappen.

Hoe bepaal je je lichaamsfiguur en juiste maat? Volg deze 4 stappen om jezelf zelfverzekerder te voelen en de juiste kleding te kunnen kopen. Het bepalen van je lichaamsfiguur is cruciaal bij het kiezen van kleding en styling die je beste eigenschappen accentueert en je zelfvertrouwen vergroot. Ontdekken welk lichaamsfiguur bij jou past, kan soms lastig zijn, omdat ieder lichaam uniek is en niet altijd perfect in één categorie valt. Styleboxes begrijpt dit en heeft een aantal stappen ontwikkeld om je te helpen het juiste item uit onze winkel te kiezen, waarmee jij straalt!

1. Meet je lichaam voor de juiste maat.

Gebruik een meetlint om je buste, taille, en heupen op te meten. Noteer de exacte cijfers in centimeters of inches. Meet je buste rond het volste deel van je borsten, zorg ervoor dat het meetlint recht en horizontaal over je rug loopt. Wikkel het meetlint rond het smalste deel van je taille, meestal net boven je navel, en zorg ervoor dat het niet te strak zit maar ook niet te los. Voor je heupen, plaats het meetlint rond het breedste deel van je heupen en achterwerk, parallel aan de grond.

Voor broeken is jouw binnenbeenlengte belangrijk. Meet vanaf het kruis tot aan de onderkant van het been, daar waar je wilt dat de broek eindigt. Daarnaast is de mouwlengte nog van belang. Deze meting is voor shirts of jassen met lange mouwen. Meet vanaf het midden van de achterkant van je nek tot aan je pols. Schrijf al deze maten goed op en bekijk de maattabellen om te bepalen welke maat het beste bij jouw lichaam past, dit kan per merk verschillend zijn!

2. Kijk goed welk lichaamsfiguur jij hebt.

Er zijn verschillende lichaamstypen, waaronder het zandloperfiguur, appelvormig, peerfiguur en rechthoekig figuur. Bij een zandloperfiguur zijn de buste en heupen ongeveer even breed, en de taille is smaller. Een appelvormig figuur herkent je omdat het meeste gewicht wordt rond het midden (buik) gedragen wordt, terwijl de benen en armen slanker zijn. Bij een peer figuur zijn de heupen breder dan de buste, en er is vaak een duidelijke taille. Een rechthoekig figuur geeft aan dat de buste, taille en heupen allemaal vergelijkbare breedte hebben zonder een duidelijke taille.

3. Zoek passende kleding bij jouw maat en figuur.

Waneer je weet welk lichaamstype je hebt dan kan je shoppen op type. Zoek naar kledingstukken die je sterke punten benadrukken en je minder zelfverzekerde gebieden in balans brengen. Heb je een zandloper figuur kies dan voor getailleerde kleding die je natuurlijke taille accentueert. Bij een appelvorm kies je voor kleding die de nadruk legt op je decolleté en slanke benen, en vermijd strakke tops. Peer figuur dames hebben profijt van A-lijn rokken en jurken om de heupen te balanceren, en kiezen tops die de aandacht naar boven trekken. Heb je een rechthoekig figuur dan kies je voor kleding die de illusie van een taille creëert, zoals wikkeljurken of getailleerde tops.

4. Experimenteer met modellen en kleuren

Neem de tijd om verschillende stijlen en silhouetten uit te proberen om te zien welke het beste bij je passen en waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Probeer A-lijn jurkjes tegenover recht vallende jurken en bekijk wat je het meest flatteert en waarin je je het lekkerste voelt. Denk ook aan de kleuren en prints, deze kunnen een grote impact hebben op hoe je eruitziet en je je voelt in kleding. Kleuren kunnen je huidskleur versterken en je uitstraling verbeteren. Pas dus ook hetzelfde item in verschillende kleuren en kijk wat dit doet met je uitdrukking in je gezicht.

Hoe bepaal je je lichaamsfiguur en juiste maat? Volg deze 4 stappen om jezelf zelfverzekerder te voelen en de juiste kleding te kunnen kopen
Hoe bepaal je je lichaamsfiguur en juiste maat? Volg deze 4 stappen om jezelf zelfverzekerder te voelen en de juiste kleding te kunnen kopen

Stylisten zien al meteen jouw Lichaamsfiguur en juiste maat.

Mocht je het moeilijk vinden om je je lichaamsfiguur en juiste maat te bepalen? Of om te bepalen welke stijlen het beste bij je passen, overweeg dan om advies te vragen. Bepaal je je lichaamsfiguur en juiste maat door en gesprek aan te gaan met een professionele stylist of een ervaren personal shopper. Onthoud dat het allerbelangrijkste is dat je je goed voelt in wat je draagt. Lichaamsfiguur richtlijnen zijn slechts suggesties en kunnen variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en stijl. Het belangrijkste is dat je kleding draagt waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt!

Je kan bij StyleBoxes gratis om kort advies vragen, maar je kan ook een compleet styling advies aanvragen. Normaal kost dit advies 199 euro, maar omdat jij dit blog hebt gelezen, kan jij dit voor maar 49 euro aanschaffen en ben je helemaal klaar en heb jij een persoonlijk plan liggen.