hoe vind jij jouw perfecte jas voor deze herfst en winter?

Door te kijken naar jouw lichaamsfiguur vind jij jouw perfecte jas voor deze herfst of winter, wil je weten hoe?

Er zijn vele soorten jassen te koop zoals (wollen) shearling / schapen jas, trenchcoat jassen / mantels, capes, maxi winterjassen, geruite jassen, glossy, parka of gewatteerde jassen, (faux) of leren jassen en dan nog de oversized jas. Er is keuze genoeg, maar dat maak het soms ook verwarrend. 

Wij geven je tips voor het uitzoeken van je herfst of winter jas, want vaak is dit toch een investing die je voor meerdere jaren doet. Dit blijft namelijk een terugkerende vraag voor velen van ons. We vinden een jas vaak mooi om hoe hij eruit ziet, maar het is niet altijd de juiste pasvorm of kleur die bij jouw figuur, type of karakter past. 

Qua styling zijn de meeste winterjassen mooi te combineren met warme laarzen of hoge sneakers, lekker warm voor de winterdagen. Bij een feestelijke gelegenheid of een avondje uit dan past een mooie mantel of trenchcoat goed bij je feestjurk. Wil je de jas basic houden en toch met de trendkleuren meegaan, doe dan een mooie warme sjaal in deze trendkleur of met een mooie print. Dan kom je weer helemaal trendy voor de dag.

Nog belangrijker dan je jas stylen met leuke items of accessoires is jouw lichaamsvorm en het model van de jas. Wij vrouwen hebben allemaal andere lichaamsvormen, maar voor elk figuur is er een mooie passende jas te vinden! Door te kijken naar jouw lichaamsfiguur vind jij jouw perfecte jas voor deze herfst of winter, wil je weten hoe? Lees dan verder.

jassen voor een peer figuur

bij een peervorm zijn je heupen en billen breder dan je schouders en buste. je bovenlichaam is slanker, maar je hebt de neiging het gewicht rond je heupen en onderlichaam te dragen. Om de schouders optisch breder te laten lijken zodat de het geheel beter verdeeld is kies je voor een jas met een sprekende kraag. Dit kan met een gedetailleerde of een waterval effect van de kraag. Een grote sjaal is ook erg mooi bij een peer figuur, dit zorgt er namelijk voor dat de afleiding naar je gezicht gaat.

jassen voor een appelfiguur

Bij een appelfiguur heb je bredere schouders en taille en heupen zijn ongeveer hetzelfde. Je wilt daarom meer accent leggen op je heupen en taille zodat de schouder iets minder breed lijkt. Dit doe je met een A-lijn jas. Deze jassen lopen vanaf de de taille iets meer uit in een A vorm zodat het optisch je heupen breder laat lijken. Voor appel figuren is een jas met grote jaszakken en een iets langer model altijd goed om de proporties goed en mooi te verdelen.

Jassen voor een H-lijn figuur

Een H-Lijn figuur herken je omdat de schouders, taille en heup ongeveer dezelfde breedte hebben, met vaak smallere benen. Mocht je dit H-figuur hebben, dan kun je het beste voor een recht uitlopende jas of mantel kiezen en prints om het geheel meer verdeling te geven. Prints zorgen ervoor dat het accent verdeeld wordt over het hele lichaam. Door een tailleriem of een ceintuur toe te voegen creëer je de illusie van een taille. Dit kleine detail kan een groot verschil maken voor het zelfvertrouwen van de vrouw!

Jassen voor een zandloper figuur

Het zandloper figuur is te herkennen doordat de schouders en heupen ongeveer dezelfde breedte hebben, maar de taille juist smaller is. Bij deze vorm passen veel type jassen maar degene die je figuur er het mooist uit laten komen zijn de trenchcoat en mantel. Eventueel met een riempje om je taille nog extra te accentueren. Kies wel voor een jas met minimale print om het zandloper figuur goed uit te laten komen!

Wij vrouwen hebben allemaal andere lichaamsvormen, maar voor elk figuur is er een perfecte jas. Winterjassen zijn er in alle vormen, maten en diktes. Ben je iemand die het snel koud heeft, dan zouden wij je een shearling / (wollen) schapen jas, leren jas, gewatteerde jas of een parka aanraden. Deze jassen bestaan uit warmere en dikkere stoffen, vaak ook gecombineerd met een hoge kraag of hoodie zodat je het nooit koud krijgt!

Ben je nou iemand die het niet zo snel koud heeft dan zijn er ook nog jassen die gemaakt zijn van dunnere stoffen, denk hierbij aan een trenchcoat, mantel of faux leather of een maxi jas. Benieuwd welke jas het beste bij jou past, welk figuur je hebt of heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Je kan altijd een gratis styling advies aanvragen en dan kijkt één van onze stylistes met je mee!

wil jij nog meer tips over lichaam figuren en hoe je dit het beste styled? Lees dan hier ons blog over de verschillende style types.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE NIEUWSTE TRENDS? MELD JE DAN AAN OP DE NIEUWSBRIEF EN WE HOUDEN JE OP DE HOOGTE. Mocht je willen weten welkE trend het beste bij jou past? De stylisten van Styleboxes staan voor je klaar om je te adviseren. Wanneer je clubmember wordt dan krijg je gratis styling advies.