Styling Tips per kleurtype: Haal het beste in jezelf naar boven, kies jouw kleur.

Weet jij wat voor kleurtype je bent en wil je onze Styling Tips per kleurtype weten? Veel mensen zijn zich hier niet van bewust, maar jouw kleurtype ligt aan de basis van een goede styling! Wanneer jij de goede kleur aantrek voel je veel beter en zie je er veel beter uit. De kleuren halen het beste van jezelf naar voren. Kleurtypes zijn te onderscheiden in de 4 seizoenen, zomer-, winter-, herfst-, of lentetype. Je kleurtype wordt bepaald aan de hand van de combinatie van je huidskleur, je haarkleur en de kleur van je ogen. In deze blog geven we je meer informatie per kleurtype.

Wat zijn de do’s en dont’s per kleurtype?

De verschillende kleurtypes worden onderverdeeld in seizoenstypes. De seizoen staat symbool voor de kleuren die bij dat type passen. Het lente- en het herfsttype behoren tot de warme kleurtypes. Zomer- en wintertypes daarentegen zijn koele kleurtypes. Voordat je onze Styling Tips per kleurtype leest moet je dit eerst nog weten. Vaak zijn er overlappingen of kan je jezelf niet altijd tot één type rekenen. Kijk dan of je een warm of koel kleurtype bent en kijk dan naar de seizoenen. Je kan ook gewoon de kleuren voor je gezicht houden, dan zie je vaak ook al wat een ‘goede’ of ‘slechte’ kleur met je doet.

Lentetype Styling Tips

 • Helder beige, geel wit blauw in plaats van zwart. Gebruik bruine eyeliner en mascara.
 • Als lentetype zal goud je mooier staan dan zilver. goud kan heel donker zijn, maar het mooiste is het lichtere goud dat bijna naar het witgoud gaat.

 

De dont’s voor een lentetype

Pas op met koele kleuren grijs en zwart! Kleuren die niet helder genoeg zijn kunnen je grauw maken. Kleuren die helder zijn maar net iets te donker

Zomertype  Styling Tips

 • Muisgrijs en ecru. alle afgezwakte, vergrijsde kleuren zoals bijvoorbeeld pastelkleuren.
 • Als zomertype zal zilver je mooier staan dan goud. zilver kan heel donker zijn, maar het mooiste is het lichtste zilver

   

  De dont’s voor een zomertype

  Pas op harde felle kleuren. warme kleurein plaats van zwart, vergrijsd blauw of antraciet.

Herfsttype Styling Tips

 • Zand, bruin en camel zijn mooie basis tinten.Blauw in plaats van zwart. Natuurlijke materialen
 • Als herfsttype zal goud je mooier staan dan zilver. Goud kan heel licht zijn, maar het mooiste is het zwaardere donkere goud.

   

  De dont’s voor een herfsttype

  Pas op met koele kleuren zoals grijs en zwart! Heldere kleuren schreeuwen te veel. Pastelkleuren zijn te flets

Wintertype Styling Tips

 • Zwart en spierwit. Geometrische patronen.
 • Als wintertype zal zilver je mooier staan dan goud. Zilver kan heel licht zijn, maar het mooiste is het iets zwaardere donkere zilver.

 

 

De don’t voor een wintertype

Pas op met warme geel en oranje tinten! Crème

Shoppen en styling.

Wanneer je shopt op kleurtype is de kans op miskopen of kleding die niet bij je past veel minder. De kleuren kunnen je echt het beste uit jezelf halen. Haal het beste in jezelf naar boven en kies jouw kleur, lees onze Styling Tips per kleurtype of doe onze online Quiz. Wil je meer weten over welke kleuren het beste passen bij welk type dan hebben we in dit blog nog meer te vertellen.

Onze stylistes bij StyleBoxes kunnen je adviseren en helpen met het kiezen van de juiste outfit die past bij jouw kleurtype. Wacht dus niet langer en maak jouw garderobe ready met de juiste kleuren! Heb je hulp nodig bij het bepalen welk kleurtype jij bent? Laathe tons weten we helpen je graag.