Waarom heeft StyleBoxes langere levertijden?

We hebben 4 goede redenen waarom onze levertijden langer zijn dan bij anderen. StyleBoxes werkt niet op basis van massa is kassa en biedt een persoonlijke service aan. Maar dit resulteert wel dat we bij StyleBoxes regelmatig de vraag krijgen waarom onze levertijden wat langer dan gemiddeld zijn of dan bij andere webshops. We snappen deze vraag helemaal, want als je een leuke outfit hebt gescoord, wil je deze eigenlijk het liefste zo snel mogelijk kunnen showen aan iedereen. Maar… wij hebben hele goede redenen dat wij wat meer tijd nodig hebben om te zorgen dat jij jouw perfecte outfit krijgt. In deze blog leggen we aan je uit hoe het werkt met de levertijden van Styleboxes.

Wij werken niet op basis van massa is kassa

De levertijden van Styleboxes zijn gemiddeld tussen de 5 en 10 werkdagen. Reden 1 waarom StyleBoxes langere levertijden heeft is omdat wij niet werken met massa-voorraden om zo veel en zo snel mogelijk te kunnen leveren. Wij besteden namelijk graag tijd & persoonlijke aandacht aan onze klanten om de beste kwaliteit outfit te kunnen leveren. Om deze reden werken wij o.a. met dropshipping. Wanneer wij een bestelling van jou binnen krijgen, dan bestellen wij het bij onze leverancier. Op deze manier kunnen wij putten uit een groter aanbod dan de gemiddelde webshop en om aan al jullie wensen te kunnen voldoen. We willen kunnen hiermee een hoge mate van flexibiliteit aanbieden zodat we niet worden beperkt in het stylingadvies. 

De collectie op de website is maar een greep uit het aanbod wij voor jullie hebben. We hebben nog zeker 20.000 producten in onze backoffice staan. Mocht het dus zo zijn dat juist dat ene product om jouw outfit compleet te maken er niet tussen staat, dan gaan onze personal shoppers of stylisten aan de slag om dit op te zoeken bij onze leveranciers zodat jouw outfit helemaal persoonlijk is. 

StyleBoxes doet altijd eigen kwaliteitscontroles

StyleBoxes gaat voor kwaliteit en klasse. We willen met onze producten klanten blij maken en de outfits moeten langer mee kunnen dan 1 seizoen. Reden 2 waarom StyleBoxes langere levertijden heeft is omdat wij alle leveringen vanuit onze leveranciers via ons lopen. Hierdoor kunnen wij alles eerst controleren op een goede kwaliteit voordat wij het doorleveren naar jou als klant. Omdat een outfit van meerdere merken kan komen stelen wij dit ook samen in 1 levering naar jou. Jouw gehele bestelling wordt dan door ons verzonden in 1 pakket voorzien van een persoonlijk styling advies op papier. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij zonder zorgen meteen na levering kan gaan genieten van je nieuwe outfit.

Geen voorraden dus scherpere prijzen

Door gebruik te maken van Dropshipping kunnen onze klanten voordeliger shoppen bij ons dan bij andere webshops. Reden 3 waarom StyleBoxes langere levertijden heeft, is dat wij niet werken met voorraden en daarom hebben we dus ook geen warehousing nodig. Daardoor liggen onze overheadkosten lager en hoeven deze niet doorberekend te worden naar jou als klant. want eerlijk  is eerlijk, iedere winkel moet dit toch doorberekenen. Om deze reden kunnen wij onze producten tegen scherpe prijzen aan jou aanbieden en kan jij een totale outfit combineren met verschillende items. Win-Win situatie voor iedereen dus.

Geen verspilling van kleding is beter voor het milieu

Omdat wij dus niet met voorraden werken, maar precies dat inkopen wat jij bij ons besteld dragen wij ook ons steentje bij aan het milieu. Reden 4 waarom StyleBoxes langere levertijden heeft is doordat we geen voorraden hebben, is er ook geen verspilling van kleding. Dit zie al zoveel in de kledingindustrie. Bij Styleboxes zijn we van mening dat wat je koopt ook goed moet zijn en je dus eigenlijk niets hoeft te retourneren. Met ons stylingadvies en de personal shopper koop jij die perfecte en complete outfit. Op deze manier blijft de verspilling minimaal wanneer je koopt bij Styleboxes! Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat de maat misschien toch niet helemaal klopt en dan stuur jij het gewoon terug naar ons waarna wij het retourneren aan de leverancier. Maar ook de stylist kent jouw lichaam en maat en de maten van de merken, zij kan dus goed adviseren hierin.

Geduld is een schone zaak…

Geduld is een schone zaak, of wie wacht heeft wat.. hoe gaan die gezegdes ook alweer? Nee bij Styleboxes moet je geen haast hebben, maar dan krijg je ook echt jouw persoonlijke outfit thuisgestuurd. Naast al deze redenen waarom StyleBoxes langere levertijden heeft, zijn wij natuurlijk ook afhankelijk van de levertijden van onze leveranciers. De meeste producten komen uit het buitenland en dat heeft gewoon iets langer de tijd  nodig om op bestemming te komen. Duurt het bij hen wat langer dan moeten wij (helaas) ook wat langer wachten op je pakketje. Maar wel in de wetenschap dat wij er alles aan doen om jou om te toveren tot jouw beste versie van jezelf.