Wat trek je aan naar je werk? Inspiratie tips voor een zakelijke outfit.

Ook op je werk wil je er leuk uitzien, maar wat trek je aan naar je werk? Inspiratie tips voor een zakelijke outfit zijn dan handig. Het is namelijk belangrijk om er representatief uit te zien op de werkvloer, maar je wilt ook jezelf laten zien. Wat is nou eigenlijk een geschikte zakelijke outfit en wat houdt klassiek en casual nou in? In dit artikel leggen we dat uit en geven we je drie inspiratie ideeën om er professioneel en stijlvol uit te zien op je werk.

Wat is het verschil tussen Klassiek Chique en Casual Chic?

Een klassieke zakelijke outfit bestaat uit een goed gesneden blazer, een nette blouse en een broek of rok in een effen kleur. Kies voor neutrale kleuren zoals zwart, grijs, wit of navy. Maak je outfit af met pumps en subtiele sieraden. Hiermee straal je professionaliteit en stijl uit. Durf je iets meer dan kan je pumps ook in een knallende kleur aantrekken en dezelfde kleur in je lipstick terug laten komen. Je kan inspiratie opdoen bij onze Business Cool Collecties.

Vaak overlappen deze stijlen elkaar voor een zakelijke outfit maar je kan ook kiezen voor een iets informelere zakelijke outfit. Maak dan een combinatie van een colbert, een blouse of top en een jeans. Let er wel op dat de jeans niet te casual is en dat de rest van je outfit dit compenseert. Wanneer je een blouse uitzoekt van een mooie glanzende stof of satijn dan mak je vaak al een goede indruk. Maak het af met nette en comfortabele schoenen, zoals loafers of een mooie enkelaars. uiteraard kan je hier ook je pump gebruiken. Mocht je meer inspiratie willen op doen kijk dan naar onze Casual Chic Collectie of combineer deze items met de Business Cool Collectie.

Een zakelijke outfit kan ook met een statement rok of jurk.

Met een statement rok of jurk kan je de hele outfit helemaal cool maken, maar toch een zakelijke outfit blijven. Kies bijvoorbeeld voor een rok met een opvallende print, in combinatie met een effen top of blouse. voor een jurk kan je helemaal voor een mooie kleur of print gaan. Maak de outfit af met een blazer en pumps. Zo heb je een chique en stijlvolle zakelijke outfit.

Stoere jumpsuit als zakelijk outfit naar je werk, hoe cool is dat?

Een jumpsuit met korte of lange mouwen kan prima als zakelijke outfit dienen. Kies voor een jumpsuit in een effen kleur en combineer het met een blazer voor de koudere dagen. Draag er nette schoenen onder, zoals pumps of loafers. Wanneer je er een mooie statement tas bij doet val je helemaal op en blijf je toch zakelijk. Zo creëer je een comfortabele en stijlvolle look.

Vrouwelijke zakelijke pakken met kleur, wij houden ervan.

Een zakelijk pak kan niet ontbreken als zakelijke outfit en ook erg stoer om te dragen. Kies dan wel voor een opvallende kleur of print om een statement te maken. Uiteraard zijn de blazer en de broek in dezelfde kleur. Combineer je zakelijke outfit met een nette even blouse en bijpassende pumps of loafers. Hiermee straal je kracht en professionaliteit uit.

Het belangrijkste om te bepalen wat je aan moet trekken op je werk en bij het kiezen van een zakelijke outfit is dat je je er comfortabel in voelt. Uiteraard moet het ook passen bij de dresscode van jouw werkomgeving. Het is altijd beter om iets te formeel te zijn dan te casual. Zo maak je een goede indruk op je collega’s en klanten. Al met al zijn er genoeg opties voor een zakelijke outfit. Of je nu voor klassiek, casual chic of voor een vrouwelijk pak gaat, zorg ervoor dat je er representatief en stijlvol uitziet op de werkvloer.