Wat voor kleurtype ben jij en wat is jouw ideale kleurprofiel?

Door te werken met kleurtypen kun je bepalen welke kleuren voor jou werken. maar weet jij dit van jezelf? Wat voor kleurtype ben jij en wat is jouw ideale kleurprofiel? Je zult het vast wel eens gehad hebben; vol enthousiasme ga je de paskamer in om er daar achter te komen dat de kleur van je item niets voor je doet. Het laat je huid grauw lijken of is juist te donker voor je. Met onze tips kom je er eenvoudig achter welke kleuren perfect bij je passen. Dit maakt je shop ervaring meteen een stukje makkelijker. Wat voor kleurtype ben jij en wat is jouw ideale kleurprofiel?

Uiteraard is dit een richtlijn en kan je hiermee nog onwijs veel spelen en je laten adviseren door de stylisten. Maar door te werken met kleurtypen kun je bepalen welke kleuren voor jou het beste werken. De kleurtypen zijn onderverdeeld in vier seizoenstypes: Lente, Zomer, Herfst en Winter. Op basis van je natuurlijke haarkleur, de kleur van je ogen en de ondertoon van je huidskleur kun jij bepalen welk profiel het meest op jou aansluit.

Ben je benieuwd wat voor kleurtype jij bent en wat jouw ideal kleurprofiel is? lees dan snel verder of doe meteen onze test; Wat voor kleurtype ben jij en wat is jouw ideale kleurprofiel?

lente type

LENTE TYPE

Je bent een lentetype wanneer je een warme, lichte haarkleur hebt en je ogen (grijs)blauw, lichtbruin of groen zijn. Je huid is licht met een warme ondertoon. Jouw huid- en haarkleur hebben weinig contrast met elkaar en je zult niet heel bruin worden in de zon.

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan zijn deze kleuren onmisbaar in je garderobe: warme kleuren zoals mosgroen, koraalrood en aardetinten versterken de warme ondertoon in je huid en geven een mooi contrast met je lichte haarkleur.

Wil je wat meer opvallen? Kies dan voor krachtige kleuren zoals geel, oranje of turquoise. Donkere kleuren zoals zwart kun je beter vermijden. Deze kleuren hebben een te groot contrast met je huids- en haarkleur waardoor je bleek zal lijken. Dit geldt tevens voor helder wit en pastelkleuren.

als lentetype kun je deze zomer volop uitpakken met de kleurentrends van dit seizoen! combineer bijvoorbeeld een gele zomerjurk met een fel oranje handtas of turquoise sieraden. houdt je look wat rustiger door aardetinten te dragen in combinatie met kleurrijke accessoires.

Zomer type

 

ZOMER TYPE

Het zomertype is, in tegenstelling tot het lentetype, een koel type. Dat wil zeggen dat de huid van dit seizoenstype een koele ondertoon heeft zoals beige of geel. Vaak is het haar van een zomertype lichtblond tot donkerbruin. Waar een lentetype een rode ondertoon in het haar heeft, heeft het zomertype een lichte as-tint in het haar.  Herken jij je in het bovenstaande en zijn je ogen ook nog eens blauw of grijsgroen? Dan ben je een zomertype.

Waar het lentetype het beste kan kiezen voor kleuren die, net als haar huid, warm zijn, kun je als zomertype beter voor koele kleuren kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blauwgroen, grijs-bruin, lavendel, blauw-grijs, aubergine, poeder-roze, jeansblauw en pastelkleuren met een blauwe ondertoon. Deze kleuren laten je ogen knallen en passen perfect bij je huids- en haarkleur. Kleuren die je beter niet kunt dragen zijn zwart, beige, oranje en goud. Deze kleuren laten je huid flets lijken en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Als zomertype kun je verschillende tinten blauw met elkaar combineren door een jeans te stijlen met een pastelkleurige tote bag. Of ga voor een roze blazer met lavendel sieraden en accessoires om je look helemaal hot te maken voor dit seizoen.

Herfst type

HERFST TYPE

Het herfsttype kun je herkennen aan haar donkerblonde tot chocoladebruine haar dat een warme, koperen gloed heeft. Ze heeft een licht tot beige huidskleur met groen- of hazelnootkleurige ogen. In de zomer krijgt het herfsttype vaak sproetjes.

Ben je een herfsttype? Dan staan natuurlijke kleuren je fantastisch! Denk bijvoorbeeld aan kaki, beige, oranje, donkerbruin of olijfgroen. Deze kleuren passen goed bij zowel je huidskleur als haarkleur en laten je ogen nog beter uitkomen.

Kleuren die je minder goed staan zijn blauw, roze en grijs. Deze kleuren laten je namelijk flets lijken terwijl natuurlijke kleuren je juist laten stralen.

Ben je een herfsttype en wil je dit seizoen fashionable voor de dag komen? Kies dan voor een jurk of rok met een natuurlijke kleur. Vrolijk je look op met kleurrijke accessoires in bijvoorbeeld terracotta of oranje. Maak je look helemaal af met een vrolijke tas of zonnebril en je bent helemaal on trend.

Winter type

 

WINTER TYPE

Heb jij een bleke tot licht getinte huid met een koele ondertoon en is jouw haar donkerbruin tot zwart? Dan ben jij een echt wintertype.

Door het contrast tussen de kleuren van je haren, huid en ogen kun je als wintertype uitpakken met felle kleuren welke dit seizoen ook nog eens helemaal hot zijn.

Kleuren zoals roze, mintgroen en blauwtinten zoals kobaltblauw zijn helemaal jouw kleuren. Deze kleuren laten je look stralen en wie wil dit niet!

Natuurlijke kleuren zoals oranje, zandkleur en bruin geven te weinig contrast met je huids- en haarkleur waardoor deze niet veel voor je zullen doen. Deze kleuren kun je dan ook beter achterwege laten.

Als wintertype kun je volop aan color blocking doen door een blauwe blouse te combineren met roze accessoires en hakken. Wil je je outfit iets ingetogener houden? Kies dan voor bijvoorbeeld een blauwe top op een jeans met zilveren sieraden.

Nog 2 handige tips om de ondertoon van je huid te bepalen.

Draag bij natuurlijk licht een zilveren sieraad om één pols en een gouden sieraad om de andere pols. Kom het gouden sieraad het beste uit? Dan heb je een warme ondertoon. Staat zilver je beter? Dan heb je een koele ondertoon. Heb je geen sieraden bij de hand? Kijk dan naar de aderen op je pols. Ogen je aderen groen? Dan heb je een warme ondertoon. Ogen je aderen blauw of paars? Dan heb je een koele ondertoon.

Mocht je toch nog twijfelen welk kleurtype je bent? De stylisten van Styleboxes staan voor je klaar om je te adviseren of doe onze online kleurtest.